2006-03-13

Flummig och flummigast?


Vi är en grupp i Rotary som skulle besöka Agdalund imorgon. Agdalund är ett mycket trevligt bed & breakfast i Kivik. Paret Cronvall har utvecklat detta under en tid och nu var det dags att utöka verksamheten och vi skulle bli de första att besöka dem. Ett möte som vi alla med spänning såg fram emot.

I förra veckan ringde mig en stressad Ulla Cronvall: "Bengt vi kommer inte att vara klara i tid så vi måste tyvärr ställa in besöket. Är det alltid så här inom byggbranschen att man aldrig kan hålla tiderna?
Det förekommer nästan aldrig bland de fria, "flummiga", yrkesgrupperna att man inte kan hålla en dead line."

Detta gav anledning till lite eftertanke och visst är det så.
När såg ni senast en premiär på Operan som blev inställd för att man inte var klar i tid? Eller; tyvärr så råkade vi beställa två basar istället för två tenorer. Ni får klara er utan vissa avsnitt fram till att vi får tenorerna levererade.......
Eller; morgondagens vernissage har blivit framflyttad två veckor för konstnären hade glömt beställa röd färg....

Vi talar idag om byggindustrin, men tyvärr så verkar många gånger det industriella ta slut efter byggmaterialindustrierna. Hur länge skall vi ha råd med detta logistiska happening som många byggarbetsplatser idag utgör?

Tar man upp en diskussion kring detta så får man många gånger till svar att det är en så komplicerad process med många osäkra och oväntade händelser.

Jämför detta med en teaterföreställning där en stor del av produkten växer fram under projektets gång. Snacka om oväntade inslag!

Det är nog hör tid att vi skickar byggarna på studiebesök inom Kulturindustrin så att de kan få lite ordning på sina processer.

Hur som helst så önskar vi Agdalund lycka till och hoppas att ni blir klara i tid till den verkliga säsongen.

Vi går istället på museet imorgon, för det var väl bättre förr.